The Croydon community centre combines two units into one, yet still keeping the units separate with the help of a fire-rated glazed screen. Both will be equipped with a storage lined wall that will allow the space to have a multi functional use.

 

Existing WCs will be moved further back and made into accessible unisex WCs, allowing for a larger main gather space. A small meeting room will created near the back. Access between the units is through a pivoting door.

The refurbishment will include features that will minimise running costs and provide an attractive place for gathering. A vision for a more sustainable built environment includes:
• secure bicycle parking
• energy efficient lighting solutions
• motion detection lighting
• efficient Heating Ventilation and Air condition solution
• low flowing water fixtures
• no touch fixtures
• improved envelope where applicable
• design for natural ventilation, where allowable
• maximising indoor air quality
• the use of sustainable building materials
• managing demolition to recycle waste products
• managing demolition to recycle waste products
• maximise natural lighting

Geometry and parametric ceiling study

Existing

Stage%200%20Project%20file_jboronZEV75%2
Enscape_2020-07-15-18-31-06 bw.jpg

Proposed

Enscape_2020-07-15-18-23-28.jpg
Stage%200%20Project%20file_jboronZEV75%2

Concept / Inspiration / Mood

actura com.jpg
Gypsum Illuminator von Linea Light Group
9328839bed9b9f239339fc86f8364aca.jpg
IMG_0075.jpg

Existing Site

IMG_9984.jpg
IMG_0038.jpg
IMG_0035.jpg
IMG_0060.jpg
IMG_9987.jpg
IMG_0023.jpg